even geduld aub...
074 - 243 25 96

Tesch Groot

Tesch Groot

Tesch Groot: “Ik ben deze zomer 18 geworden en twee maanden later had ik mijn rijbewijs. Ik zit nog op school en ik wil later facility manager worden”.

Is dit jouw eerste auto?

Tesch Groot: “Ja, dit is mijn eerste echte auto. Hiervoor reed ik in een 45 km. autootje waarmee je de weg op mag als je een brommerrijbewijs hebt. Met dat autootje heb ik veel rijervaring opgedaan en ik had daarom maar achttien lessen nodig om in één keer te slagen”.

Ging het zoeken naar een auto ook zo makkelijk?

Tesch Groot: “Ja, eigenlijk wel want ik heb er weinig voor hoeven doen. Meneer Vink heeft het meeste werk gedaan”.

En het ging dus heel snel!

Tesch Groot: “Ik hou van autorijden en ik wist al twee jaar geleden dat ik een auto wilde. Vorig jaar heb ik met meneer Vink over een auto gesproken. Ik wilde graag een Ford Ka maar die zijn populair en dus duur. Meneer Vink is toen op zoek gegaan en kwam eerst met een Toyota Starlet en later met een Honda Civic aan. Maar ik wilde echt een Ford Ka. In het voorjaar had hij een hele mooie en een betaalbare gevonden met weinig kilometers. Die heb ik toen gekocht.”

Je had dus eerder een auto dan een rijbewijs?

Tesch Groot: “Ja, maar het was ook precies de auto die ik wilde: Een donkerblauwe Ford Ka Q Injection met een 1300 cc motor.”

Hoe ben je bij De Witte Vink terecht gekomen?

Tesch Groot: “Mijn ouders zijn klant bij De Witte Vink en ze zijn altijd heel enthousiast over de garage. Zij vertelden ook dat je een zoekopdracht kon geven.”

Waarom heb je zelf niet een auto gezocht dat is toch veel goedkoper?

Tesch Groot: “Dat zal wel maar ik heb geen verstand van auto’s. Ik ken meneer Vink en ik vind het een aardige en betrouwbare man. Ik heb mijn auto zelf bij elkaar gespaard en dan wil ik niet de kans lopen om een wrak te kopen”.

En toen?

Tesch Groot: “Het eerste wat ik gedaan heb toen ik mijn rijbewijs had, was met een vriendin naar Deventer rijden om daar koffie te drinken. En bij koffiedrinken zal het voorlopig wel blijven want nu ik een auto heb, word ik veel gevraagd om de BOB te zijn. Autorijden geeft me een heel vrij gevoel. In de eerste twee maanden had ik er al 3500 km. mee gereden.”

Waar ga je je volgende auto kopen?

Tesch Groot: “Weer bij De Witte Vink want ik vind het een betrouwbare garage. Als er iets is, kan ik altijd bij hen terecht en er werken jonge mensen waar je mee kunt lachen. Bovendien zit De Witte Vink in mijn woonplaats Hengelo en dat is lekker dichtbij. Maar het zal nog wel even duren voor ik een andere auto ga kopen want deze Ka is een hele goede waar ik heel blij mee ben”.

Zijn er nog nadelen?

Tesch Groot: “Nou, een vriendin van mij zei: “Leuk zo’n auto maar nu gaan we natuurlijk niet meer brommers kieken.”