even geduld aub...
074 - 243 25 96

Distribtieriem vervangenWelkom bij De Witte Vink! Vandaag gaan we een van de belangrijkste onderdelen van je motor bespreken: de distributieriem. De distributieriem is een cruciaal onderdeel dat ervoor zorgt dat alle bewegende delen van de motor in perfecte synchronisatie werken. Het is belangrijk om de distributieriem op tijd te vervangen om ernstige schade aan je motor te voorkomen. In deze video laten we je stap voor stap zien hoe je de distributieriem kunt vervangen. Laten we beginnen!

Voordat we beginnen, zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt en dat je motor is afgekoeld. Vergeet ook niet om de batterij los te koppelen voordat je begint met werken aan de distributieriem.

Stap 1: Verwijderen van onderdelen

Allereerst moeten we enkele onderdelen verwijderen om toegang te krijgen tot de distributieriem. Dit kan variëren afhankelijk van het merk en model van je auto, dus raadpleeg altijd de handleiding van je voertuig. In ons geval moeten we de beschermkap van de distributieriem, de spanrol en de geleiderol verwijderen.

Stap 2: Ontspannen van de spanrol

Nu is het tijd om de spanrol te ontspannen. Hiervoor gebruiken we een geschikte sleutel om de spanrol tegen de veerdruk in te draaien. Hierdoor komt er spanning op de riem te staan en kunnen we de riem verwijderen.

Stap 3: Verwijderen van de oude riem

Zodra de spanrol is ontspannen, kunnen we de oude distributieriem voorzichtig van de tandwielen halen. Zorg ervoor dat je de draairichting van de riem onthoudt, want je moet de nieuwe riem op dezelfde manier installeren.

Stap 4: Installatie van de nieuwe riem

Nu is het tijd om de nieuwe distributieriem te installeren. Begin met het plaatsen van de riem op de tandwielen volgens de aangegeven draairichting. Zorg ervoor dat de riem goed aansluit op de tanden van de tandwielen en dat er geen tanden worden overgeslagen.

Stap 5: Spannen van de spanrol

Nadat de nieuwe riem is geïnstalleerd, is het belangrijk om de spanrol weer op spanning te brengen. Draai de spanrol tegen de veerdruk in en laat hem voorzichtig terugkomen op zijn positie, waarbij je ervoor zorgt dat de riem strak genoeg is, maar niet te strak. Een goede vuistregel is om de riem ongeveer een centimeter in te drukken op het langste spanningspunt.

Stap 6: Terugplaatsen van de onderdelen

Nu kunnen we de onderdelen die we aan het begin hebben verwijderd, terugplaatsen. Zorg ervoor dat alles stevig vastzit en controleer nogmaals of de distributieriem correct is

Contact opnemen

Heeft u interesse in Distribtieriem vervangen? Neem dan contact met ons op.

WhatsApp
Autobedrijf De Witte Vink
Oude Bornseweg 168
7556 GZ Hengelo

T: 074-243 25 96
E: info@dewittevink.nl