even geduld aub...
074 - 243 25 96

Dynamo vervangenZorg ervoor dat je de juiste gereedschappen en een vervangende dynamo hebt voordat je begint. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voor specifieke instructies voor jouw specifieke automodel.

Stap 1 Voorbereiding:

Parkeer de auto op een veilige en vlakke ondergrond. Zet de motor uit en haal de sleutel uit het contact. Zorg ervoor dat de batterij is losgekoppeld om kortsluiting te voorkomen.

Stap 2 Identificeer de locatie van de dynamo:

De dynamo bevindt zich meestal aan de zijkant van de motor, bevestigd aan een steun met bouten en aangesloten op de riem van het aandrijfsysteem.

Stap 3 Verwijder de riem van de dynamo:

Maak de spanning op de riem los door aan de spanrol te draaien of de bevestigingsbouten van de dynamo los te draaien. Schuif de riem van de dynamo af en leg deze opzij.

Stap 4 Ontkoppel de elektrische aansluitingen:

Verwijder voorzichtig de elektrische aansluitingen op de dynamo. Dit kan onder andere een hoofdaansluiting en een stekkeraansluiting omvatten. Zorg ervoor dat je de positie van elke aansluiting markeert of fotografeert voor eenvoudigere montage van de nieuwe dynamo.

Stap 5 Verwijder de bevestigingsbouten:

Verwijder de bevestigingsbouten waarmee de dynamo aan de motorsteun is bevestigd. Houd de dynamo stevig vast terwijl je de laatste bouten losdraait om te voorkomen dat deze valt.

Stap 6 Verwijder de oude dynamo:

Nadat alle bevestigingen zijn verwijderd, kun je voorzichtig de oude dynamo van de motor verwijderen. Zorg ervoor dat je opmerkt of er eventuele afstandhouders of tussenstukken zijn die ook moeten worden overgezet naar de nieuwe dynamo.

Stap 7 Installeer de nieuwe dynamo:

Plaats de nieuwe dynamo op dezelfde locatie als de oude dynamo. Zorg ervoor dat eventuele afstandhouders of tussenstukken correct zijn geplaatst. Bevestig de bevestigingsbouten en draai ze stevig vast volgens de specificaties van de fabrikant.

Stap 8 Sluit de elektrische aansluitingen aan:

Sluit de elektrische aansluitingen op de nieuwe dynamo aan, volgens de markeringen of foto's die je hebt gemaakt. Zorg ervoor dat de aansluitingen stevig vastzitten en veilig zijn.

Stap 9 Plaats de riem op de dynamo:

Plaats de riem terug op de dynamo volgens het juiste riemtraject. Gebruik de spanrol om de riem weer op spanning te brengen volgens de specificaties van de fabrikant.

Stap 10 Controleer en test:

Controleer of alle bevestigingen stevig zijn vastgedraaid. Sluit de batterij weer aan en start de motor om ervoor te zorgen dat de nieuwe dynamo correct functioneert en de batterij oplaadt.

Let op: Deze stappen dienen als een algemene gids en de procedure kan variëren afhankelijk van het automodel en de specifieke configuratie. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voor gedetailleerde instructies en specifieke aanbevelingen. Als je twijfelt of niet zeker bent van je vaardigheden, raadpleeg dan een professionele monteur voor hulp bij het vervangen van de dynamo.

Contact opnemen

Heeft u interesse in Dynamo vervangen? Neem dan contact met ons op.

WhatsApp
Autobedrijf De Witte Vink
Oude Bornseweg 168
7556 GZ Hengelo

T: 074-243 25 96
E: info@dewittevink.nl