even geduld aub...
074 - 243 25 96

Distributieriem

Wij willen u een inzicht geven in het belang van het vervangen van een distributieriem.

Wat is een distributie riem?

Wat doet een distributieriem?

De distributieriem drijft diverse onderdelen aan. Onder andere de nokkenas, waterpomp, oliepomp en brandstofpomp. Hij moet juist afgesteld staan en precies op tijd vervangen worden.

Wat gebeurt er als deze breekt?

Als de distributieriem breekt, veroorzaakt dat in bijna alle gevallen grote motorische schade. Dit betreft meestal de kleppen, nokkenassen en zuigers. Reparaties van 1300 euro en hoger zijn dan ook geen uitzondering.

Hoe kunt u dat voorkomen?

Regelmatig onderhoud en het op tijd vervangen van de distributieriem is daarom nodig. Alle fabrikanten geven een vervangingstermijn aan. Bijvoorbeeld 80.000 km of om de 4 jaar. Sommige berijders halen deze 80.000 km niet in de 4 jaar die er voor staat. Het is dan wel zaak om die 4 jaar aan te houden als u geen risico wilt nemen.

Hoe nu verder?

Als u uw auto regelmatig voor de voorgeschreven onderhoudsbeurten aanbiedt, geven wij op tijd aan dat de distributieriem aan vervanging toe is. Laat u echter uw auto alleen maar APK keuren, is het zaak dat u zelf bijhoudt dat de distributieriem op tijd vervangen wordt. Bij aankoop van een auto is het ook verstandig om te vragen wanneer de distributieriem vervangen, is zodat u weet wanneer hij weer vervangen dient te worden. Bij twijfels over de distributieriem zullen wij altijd adviseren om hem te vervangen.

Klik hier om een afspraak te maken of bel 074-243 25 96.